Baka

Baka en kaka


Baka är kul, jag är lite av en periodare när det gäller bakning. Just nu gapar frysen ganska tom på hembakat, jag väntar på att inspirationen ska infinna sig...

Det blir inte precis några mästerverk, oftast blir det väl kanelbullar. Men det är inte så dumt. En nybakad, varm kanelbulle och en kopp kaffe, det är gott!

Annars är det alltid gott med en chokladkaka. Kladdkakor finns det enorma variationer på.

När jag nu är inne på detta ämne så tänker jag att jag kan dela med mig av ett recept eller två. Genom åren har jag samlat på mig många recept, har klippt ut ur tidningar och klistrat in i i receptböcker, där jag även har skrivit av recept. Numera klickar man ju snabbt fram det recept man söker men jag har ändå sparat mina receptböcker. Tycker att det är lite mysigt och nostalgiskt att bläddra igenom och titta på alla recept. Givetvis är det bara en handfull av alla dessa recept som jag faktiskt har använt mig av men eftersom jag är lite av en samlare så är de ändå kul att ha....

Jag älskar nötter så jag vill börja med ett recept på en hasselnötskaka:

100 gr smör
2 dl nötkärnor
3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
2 dl gräddfil

Ugn 175 grader

Smörj och bröa en form. Smält smöret och mal nötterna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en stor skål. Rör sedan ned resten av ingredienserna. Häll smeten i formen och grädda i ca en timme. Låt formen stå en stund innan kakan stjälps upp.



Den här pajen är lite mer somrig men fantastiskt god, jag gör den på nektariner.




Dagens citat:

"Det man själv bakar är det som bäst smakar"
Norskt ordspråk


Tack för idag ❤

Kommentarer